Stratoplus Aleksinac - roizvodno-trgovisnko preduzeće Strato Plus DOO jedan je od vodećih proizvođača mesinganog fitinga za Centralno grejanje fiting kao i za izvođenje vodovodnih i grejnih instalacija u objektima za stanovanje i rad, kao i u industrisjkim pogonima. Svojim kupcima nudimo širok spektar proizvoda po veoma povoljnim cenama, gde ističemo da smo od drugih proizvođača sa uslovima koje nudimo kupcima ubedljivo najkonkurentniji.
Frankfurt 2019
mart 25, 2019
Show all

Proizvodi od bakra cenovnik

Proizvodi od bakra cenovnik

Proizvodi od bakra cenovnik

Proizvodi od bakra cenovnik

Proizvodi od bakra cenovnik stratoplus

Jedan od prvih metala koje je čovek počeo da koristi bio je bakar. Ovaj metal  je obeležio čitavu istorijsku epohu-bakarno doba, a njegova legura bronza-bronzano doba. U skoro svim muzejima sveta postije izloženi eksponati od bakra. Posmatrajuci njih preko egipatskih piramida i budističkih hramova vrlo lako stižemo do današnjeg dana i perioda korišćenja: aviona, brodova, automobila, ali i najsavremenijih računara u kojima je kao nezamenljiv metal bakar. Proizvodi od bakra cenovnik su naša snaga!

Proizvodi od bakra cenovnik

Proizvodi od bakra cenovnik

Iz svega navedenog nije nikakvo čudo što se industrijski razvoj kao i bruto društveni proizvod zemalja meri utroškom bakra i gvožđa u njima.  Bakar i bakarne legure nalaze svoju široku primenu kao odlivci i kao proizvodi dobijeni plastičnom deformacijom. Smatra se da je samo 5 posto proizvedene količine bakra u svetu korišćeno u livačke svrhe. Medjutim proizvodi koji se smatraju proizvodima plastične prerade u osnovi imaju livenu strukturu. Bakarne cevi koje se dobijaju presovanjem su kao polaznu strukturu imale bakarni trupac, bakarni lim koji se dobija vajanjem je kao osnovu imao liveni bakarni blok i lak žica koja se dobija izvlačenjem je kao osnovu imala up-cast žicu itd..

Čist bakar je metal crvene boje, svrstavamo ga u grupu teško topivih obojenih metala ima visoku toplotnu i električnu provodljivost. Legiranjem bakra , poboljšavaju se njegove mehanićke osobine ali se pri tom snižava njegova elek.provodljivost. Bakar posle srebra ima najveću električnu provodljivost zbog čega se najviše koristi u elektroindustriji. Obzirom na njegovu izraženu sposobnost za plastičnu deformaciju dosta se koristi u mašinogradnji. U livarstvu se čist bakar ređe primenjuje zbog niskih livačkih osobina, niske tečljivosti i sklonosti ka zasićenju gasovima u procesu topljenja i livenja.

Bakarne legure ,koje osim bakra sadrže više od 3% legirajućih metala,imaju široku primenu u industriji. Prema prirodi legirnih elemenata razlikujemo :

Legure bakra sa cinkom – mesing , crveni liv

Legure bakra bez cinka- bronze

Važna karakteristika svih legura je pojava strukturnih promena pri određenim temperaturama , usled čega možemo uticati na njihove fizičko-hemijske osobine postupcinma termičke obrade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *