Stratoplus Aleksinac - roizvodno-trgovisnko preduzeće Strato Plus DOO jedan je od vodećih proizvođača mesinganog fitinga za Centralno grejanje fiting kao i za izvođenje vodovodnih i grejnih instalacija u objektima za stanovanje i rad, kao i u industrisjkim pogonima. Svojim kupcima nudimo širok spektar proizvoda po veoma povoljnim cenama, gde ističemo da smo od drugih proizvođača sa uslovima koje nudimo kupcima ubedljivo najkonkurentniji.
Tragovi u Bronzi
Tragovi u bronzi – Izložba 07.09.2018
septembar 4, 2018
Mesingani fiting za vodovod i grejanje
Mesingani fiting za vodovod i grejanje
oktobar 15, 2018
Show all

Izložba „TRAGOVI U BRONZI“

Izvođenje vodovodne instalaceije

Izvođenje vodovodne instalaceije

Utisci sa izložbe „TRAGOVI U BRONZI“ pod pokroviteljstvom kompanije Strato Plus DOO

Proizvodno-trgovinsko preduzeće Strato Plus DOO Moravac je u saradnji sa poznatim borskim skulptorom Ljubišom Milenkovićem i prijateljima iz Centra za kulturu i umetnost opštine Aleksinac realizovalo izložbu „Tragovi u bronzi“. Ljubitelji umetnosti i vajarskih figura su mogli da uživaju u radovima borskog vajara u periodu od 7. do 24. septembra u Art galeriji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

I pored toga što kompanija Strato Plus ulaže velike napore da ostvari i održi ulogu lidera u proizvodnji  i prodaji mesinganog fitinga za vodovod i grejanje, menadžment Strato Plus-a svih ovih godina sa velikim entuzijazmom doprinosi  očuvanju i potvrdi kulturnih i umetničkih vrednosti lokalne sredine.

Gospodin Ljubiša Milenković je zajedno sa vlasnikom Strato Plus-a gospodinom Aleksandrom Ilićem stvorio impozantnu kolekciju umetnina različitih formata kojom se ponosi i sa kojima uzima učešća na samostalnim galerijskim izložbama. Nakon višemesečnih planiranja i priprema, došlo je vreme da i Aleksinac vidi „Tragove u bronzi“, i to u jubilarnoj tridesetoj godini od autorove prve izložbe.

Ovo je bila sjajna prilika da naši dragi sugrađani, uvaženi poslovni partneri i svi dobri ljudi nagrade sebe i izdvoje malo vremena da posete galeriju i razgledaju ove prelepe umetnine. Znatiželjni posetioci su imali priliku da od autora, gospodina Ljubiše Milenkovića, dobiju odgovore i saznaju nešto novo o tehnikama livarstva, o veštinama koje su neophodne kako bi se ukrotila sirova snaga mesinga i bronze i transformisala u umetnost, o motivima kojima se u svom radu vodi, o trudu i energiji koja je potrebna da se izgled figure dovede do željenog savršenstva, o skrivenim porukama koje svaka figura šalje, a koje na prvi pogled posmatraču nisu tako uočljive, i sl.

Direktor i vlasnik kompanije Strato Plus DOO Aleksandar Ilić, skroman i nenametljiv preduzetnik, pokrovitelj je celokupne izložbe i čovek koji je omogućio da tragovi u bronzi postanu večni .

Izložbu je uvodnim izlaganjem otvorila direktorka Centra za kulturu i umetnost – gospođa Maja Radoman Cvetićanin. Strato Plus DOO se ovom prilikom zahvaljuje gospođi Maji, Marku Miladinoviću i celokupnom kolektivu Centra za kulturu i umetnost za nesebičnu pomoć pri organizaciji i promociji celog događaja.

Sa ponosom ističemo da čak ni stariji profesori likovne kulture i lokalni ljubitelji umetnosti u Aleksincu ne pamte samostalnu izložbu vajarskih dela. Interesovanje i posećenost u danima koji su usledili nakon otvaranja su, prema rečima zaposlenih u Centru za kulturu, bili na zavidnom nivou, te je prvobitan plan i termin trajanja izložbe produžen kako bi se posetiocima omogućilo da što duže uživaju u umetninama.

Moramo da priznamo da nismo očekivali tako veliku posećenost i impresiju ljubitelja umetnosti Ljubišinim figurama. Za nas to predstavlja velku čast i zadovoljstvo, ali i obavezuje da nastavimo da radimo na promovisanju kulturno-umetničkih vrednosti koje se stvaraju u trouglu livnica – bronza – galerija.

Uspesi koje smo ostvarili na poslovnom planu nas ne zavaravaju, stalno idemo napred i gledamo kako da postanemo bolji, snažniji i konkurentniji na tržištu. Ovi principi doveli su nas na mesto lidera u proizvodnji mesinganog fitinga za vodovod i grejanje, ali to nas ne zadovoljava.

U okviru svojih proizvodno – tehničkih mogućnosti, naša kompanija pokreće projekat samostalne izrade skulptura u bronzi, bakru i mesingu. S obzirom da Strato Plus ima svoju modernu livnicu, majstore i stručnjake u oblasti livenja i kovanja mesinganog fitinga, znanje i tehnologiju koju posedujemo želimo da u potpunosti iskoristimo I da u narednom periodu krenemo sa livenjem umetničkih figura, ten a taj način kolekciju koju posedujemo obogatimo sa nekim novim Topličkim gvozenim pukom, Gedžom, Milosrdnim anđelom, Gučom…

Na stranici Strato ART se možete upoznati i videti skulpture koje imamo u kolekciji. Mi ćemo vas blagovremeno informisati o našim daljim koracima u ovoj oblasti, sa ciljem dostojnog prezentovanja našeg umetničkog izraza i ideje, i nadom da ćete prepoznati naš trud i napore koje ulažemo svih ovih godina na afirmaciji lokalne kulture i umetnosti.

 

Strato Plus DOO

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *